november 19, 2014

 

Dela:

facebook  twitterÅtta av tio svenska konsumenter hävdar att de handlar Fairtrade-produkter varje månad. Kännedomen om Fairtrade-märket är högre än någonsin. Ändå utgör försäljningen av Fairtrade-märkta produkter mindre än en procent av den totala dagligvaruhandeln i Sverige.

Det är alldeles för lite.

Om alla svenskar som påstår sig gilla Fairtrade skulle börja handla varorna på riktigt, så skulle det få stor effekt för odlarna i utvecklingsländerna. Vi upplever en slags konstruktiv frustration över att utvecklingen går så långsamt. Därför har vi dragit igång den här kampanjen.

Egentligen tycker vi du ska göra slag i saken nu på en gång – i vår webbshop. Där kan du handla Fairtrade-märkta varor som kan mäta sig med vad som helst, både vad gäller smak och kvalitet. Våra varor finns också i välsorterade livsmedelsbutiker.

Om du vill veta mer om varför vi gör den här kampanjen, kan du läsa här.

Categories Sluta hyckla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>